Warhammer: Enemy Within the Eusterpark !

De ontvoering van Wiera Klawestun

7A- Uit het Dagboek van Fritz

Zittend op het dek van onze boot rook ik mijn pijp onder een volle sterrenhemel en zal ik deze spannende dag beschrijven.
Na het ontdekken van de verdwijning van de apotheker Wiera Klawestun zijn Fridhelm en ik naar onze broeders gegaan en zijn met hen weer naar het huis van Wiera terug gerend.
We inspecteren het huis waar we niets anders vinden dan de tekenen van verwoesting. Van Wiera helaas geen spoor. Daarna ontdekken we een verborgen deur die naar een kelder leidt. In het totale duister ging ik vooraan de trap af, de ene hand aan de muur en met mijn mes in de andere, toen plotseling iemand tegen mij aan botste. Instinctief sloeg ik met mijn mes van me af en het lukte me om de ander te verwonden. Al snel besefte ik dat ik een verschrikkelijke fout had gemaakt, want wie tegen mij aan botste was niemand anders dan de jonge kleindochter van de apotheker. Het arme kind doodsbang en nu vanwege mij ook gewond aan de onderarm. Ik slaagde erin om haar te kalmeren en gelukkig leek de wond niet ernstig. Lisa (dit is haar naam) vertelde ons dat veel mannen bij het huis waren aangekomen en dat zij zich daarom in de kelder heeft verborgen. Vanaf daar heeft ze het geschreeuw van haar tante gehoord die werd meegenomen.
Waarschijnlijk werd de apotheker ontvoerd omdat ze niet gebogen heeft voor de bedreigingen van de brief die we vanochtend in het huis hebben gevonden.
In de kelder heeft Hubbert een kleine kist gevonden maar het lukt ons niet om deze te openen. We vermoeden dat in de kist ligt wat de mannen zochten, dus besloten we om de kist naar onze boot te brengen.
Terwijl Ugo, Fridhelm en Hubbert naar de boot gingen, brachten Wilhelm en ik het meisje naar de dokter aan wie we alles hebben verteld. Daarna lieten we Lisa aan zijn zorg over en we ging direct naar het wachthuis van de lokale militie om onze ontdekking en de ontvoering van de apotheker te melden.
Terug op de boot besloten we om op zoek naar Wiera te gaan. Onze enige aanwijzing was de brief waarin over een Rode schuur werd gesproken, dus pakten we onze wapens en uitrustingen en vertrokken we.

Comments

mauriziopurcaro

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.