Warhammer: Enemy Within the Eusterpark !

Een enge ontmoeting en een nieuwe huis

06-B Uit het dagboek van Fritz

Gisterennacht op de terugweg van één van zijn verkenningen, heeft Hubert een hele vreemde ontmoeting gehad:
….“Ik liep terug naar onze boot toen ik in een steegje twee mannen omarmd zag staan. Ik dacht dat ze seks hadden, maar toen kreeg ik toch een slecht gevoel en ben ik dichterbij gekomen om beter te zien wat ze deden. Ik kon het niet goed zien, maar het was heel eng….het leek alsof de ene man de andere aan het bijten was. Ik was doodsbang maar tegelijk was ik ook geïntrigeerd. Ik kon niet stoppen met kijken, maar ik durfde ook niet dichterbij te komen. Uiteindelijk is het me lukt om weg te gaan en naar de boot te rennen!”.

Het is nu bijna een week dat we in Weissbruck stilzitten, we genezen heel snel, nieuwe schepen zijn aangekomen, maar ook andere zeilers zijn verdwenen. Vandaag is er weer één dood gevonden, zijn lichaam was totaal uitgedroogd en had vreemde en verontrustende littekens. Dat samen met het verhaal van Hubert maakt ons heel onrustig en we moeten steeds meer aan het werk van een vampier denken.

Eindelijk hebben we nieuws gekregen over dat het onderzoek over de aanval van de mutanten officieel gearchiveerd is. Dat betekent ook dat we kunnen gebruik kunnen maken van de boot totdat de weduwe van de kapitein de boot zal reclameren. Het is goed nieuws en we besloten om de boot te dopen met de naam van onze geliefde moeder “Maria Gertruda”.
We kunnen de wol ook verkopen, maar het valt wel tegen. We zijn geen handelaars en waarschijnlijk zullen we niet meer dan 500 kronen krijgen, veel minder dan de werkelijke waarde van de wol.
Tussentijds zijn andere zeilers verdwenen en nieuwe dode lichamen gevonden. We zijn besluiteloos, het gevaar van een vampier in de stad doet ons neigen om weg te gaan. Wegvluchten,…. Ja maar waar naartoe en met welk doel? Zullen we alle 70 zakken wol verkopen of alleen een deel?
Voor de zekerheid bereiden we ons voor op een mogelijk snel vertrek. We hebben voorraden voor 3 weken ingekocht en gecontroleerd of alles op de boot op zijn plaats is.
Vanochtend zijn ik en Friedhelm naar Wiera Klawestun geweest om afscheid van haar te nemen, maar toen we daar kwamen hebben we haar niet gevonden en in de apotheek was alles over de kop gehaald, alsof iemand iets aan het zoeken is geweest. Met zijn tweeën, met niets anders dan onze dolken….nog te zwak om een gevecht te overleven, …durven we niet naar de 2de verdieping te gaan. We rennen terug naar de boot om onze broeders hulp te vragen!

Comments

Leuk om te lezen. Ik sta op het punt om Death on the Reik te GM-en. Maar we zijn, met dezelfde groep maar met een andere GM, eerst nog The Gathering Storm aan het uitspelen.

Ariolan

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.