Warhammer: Enemy Within the Eusterpark !

Op zoek naar Etelka Hertzen

09- Uit het Dagboek van Fritz - Altdorf.

09- Uit het Dagboek van Fritz – Altdorf. (Op zoek naar Etelka Hertzen).
De dag na onze ontmoeting met de tovenaar Hieronimus Blitzen, vertrekken we richting Aldorf via het Weissbruck kanaal. De reis vindt plaats in alle rust en in twee dagen bereiken we de hoofdstad van het Rijk.
Bij de controlepost leveren we de vrije doorgangsbrief die de tovenaar aan ons heeft gegeven en de bewakers laten ons onmiddellijk doorgaan zonder zelfs aan boord te komen en zonder enige vraag. We moeten onze boot aanleggen bij een kade die gescheiden van de anderen is, en die alleen voor de boten van tovenaars gereserveerd is. Dat biedt ons een vrij veilige plek, want door de angst voor vloeken of spreuken, durft zelfs de meest bekwame dief of de meest bloeddorstige moordenaar hier niet te komen.

We besluiten om de wol te verkopen, dus neem ik contact op met een oude klant, de zilverhandelaar Toterich Ragemond, een steenrijk en machtig lid van het Gilde die mij nog hulp verschuldigd is. Hij verwelkomt ons vriendelijk en dankzij zijn brief kunnen we in contact komen met Heer Horenzola, de belangrijkste wol handelaar van de stad. De onderhandeling verloopt succesvol, en dus zijn we de volgende ochtend bij zonsopgang al goederen aan het lossen bij de kade. Hier ontmoet ik sergeant Gregor (een andere oude klant van mij), en met de belofte om hem een hoer van eerste klasse aan te bieden, bewaakt hij onze goederen.
In de haven herkent Ugo een belangrijke wapenhandelaar die in dienst is geweest toen we bij Bogenhaven waren. Hij is ongelofelijke rijk en ongelooflijk vet en heeft een escorte die zelfs de Keizer jaloers zou maken (onder de lijfwachten bevindt zich een dwerg en een elf). De koopman herkent Ugo en begroet hem hartelijk. Aangezien we het plan hebben om nieuwe wapens te kopen, besluiten we om een zeer goede (en zeer dure) kalkoen aan de handelaar aan te bieden. Hij accepteert ons cadeau en eet de helft van de kalkoen met de snelheid en de vraatzucht van een uitgehongerde trol! In ieder geval werpt onze investering zijn vruchten af en de handelaar nodigt ons uit om samen met hem te drinken en hij belooft ons een speciale prijs als we wapens willen kopen.

De onderhandelingen over de verkoop van de wol kan tot twee weken duren en we kunnen niets anders dan afwachten. De dagen tikken langzaam weg en iedereen probeert behulpzaam te zijn en een beetje geld te verdienen. Ugo biedt zijn diensten aan de wapenhandelaar, Hubert brengt bezoekjes aan begraafplaatsen (….ik weet het niet of hem gelukt is om iets te vinden, maar gisteravond kwam hij schoon en zo goed gekleed terug op de boot dat we moeite hadden om hem te herkennen!). Fridhelm en Wilhelm zijn naar de bibliotheek gegaan op zoek naar informatie over ons doel: Etelka Hertzen. Fridhelm vertelt dat hij misschien iets gevonden heeft, maar aangezien Wilhelm een grote puinhoop maakte, werden ze gedwongen om de bibliotheek te verlaten (en moesten ze verplicht een boete betalen). Morgen zal Fridhelm naar de bibliotheek teruggaan…… alleen!
Ik hervat mijn oude baan en heb het geluk dat ik een paar goede klanten vind. Helaas heb ik niet zo veel geluk om in een poging 5 edelstenen te verkopen. Ik bezoek een van mijn cliënten, een diamanthandelaar, met het vertrouwen dat ik door hem behandeld zal worden met dezelfde eerlijkheid en professionaliteit zoals ik hem altijd behandeld heb. Helaas verlaat ik de winkel met slechts 80 kronen in handen en een ongemakkelijk gevoel dat de handelaar me heeft bedrogen.
P.S. Ik bid tot de Goden om deze ellendige handelaar te pushen weer om mijn diensten te vragen, zodat ik hem kan wreken! Ik bied hem met alle plezier een paar hoeren aan, … heel mooie, en vooral vol van venerische ziekten!

Inmiddels heb ik voor ons allemaal een schermles geregeld met een voormalige keizerlijke soldaat. Veteraan van vele campagnes die hem hard als steen gemaakt hebben. We leren heel veel van hem,.. maar die harde man (het soort man die rouwe ratten als ontbijt zou eten) laat ons de pijn van onze fouten voelen en aan de eind van de dag hebben sommige van ons zo veel wonden dat ze niet meer in staat zijn om staan te blijven. Een leerzame maar pijnlijke les!!

Vandaag is Fridhelm weer naar de bibliotheek geweest en hij heeft een document over Etelka Hertzen gevonden waarin staat dat de tovenares is verbannen uit de orde van tovenaars. Fridhelm heeft ook een boek dat door haar is geschreven.

Eindelijk is de dag aangebroken dat er geld voor het verkoop van de wol in het laatje komt… ondanks dat 30% aan de heer Ragemond toegewezen is, verdienen we net iets meer dan 900 gouden kronen!! Voor ons is het een exorbitante som en niemand van ons heeft ooit zo veel geld bij elkaar gezien!!
Helaas duurt het gevoel van rijkdom niet lang, want we gaan naar de wapenhandelaar en we geven 700 kronen uit om 5 zwaarden te kopen. Hoewel we een onaangenaam gevoel hebben over de uitgave van dit fortuin, realiseren we ons dat deze zwaarden geen gebruikelijke zwaarden zijn! Ze zijn gesmeed door de vaardige handen van dwergen en van een speciaal soort staal gemaakt, waardoor ze heel licht maar ook onverwoestbaar zijn en in staat om alles te snijden!
Later terug op de boot beslissen we om dit te vieren met veel bier, kaas, salami, brood en zoete dadels!
Nu zijn we bijna klaar om te vertrekken, ..we hebben nog even tijd nodig om de overbodige wapens te verkopen, nieuwe uitrustingen te kopen en de boot klaar te maken voor de lange reis op de River Reik,…maar deze dingen zullen we morgen doen, want vanavond toasten we op onze gezondheid en vriendschaap!

Comments

mauriziopurcaro

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.