Warhammer: Enemy Within the Eusterpark !

Varen naar Weissbruck, en een beetje rust.

Part 06 - Uit het dagboek van Fridhelm

We zijn overgeleverd aan het gevecht tegen de mutanten, maar Fritz, Wilhelm en ik zijn ernstig gewond en we hebben dringend medische zorg nodig. Dus varen we naar Weissbruck om een dokter te zoeken en om bij de autoriteiten de aanval van de mutanten en het tijdelijk bezit van de boot aan te geven.
Op voorstel van Renata Hozier (de weduwe van een van de handelaren die is gedood door de mutanten) doen we de dode lichamen in zakken (gemaakt met de zeilen) die we dichtnaaien. We gooien de gedode mutanten in het water behalve één die we als bewijs voor de autoriteiten willen houden.
Ugo en Hubert hebben de boot als twee ervaren zeilers beheerd (hoewel ze geen ervaring hadden) en gistermiddag zijn we na bijna 2 dagen varen in deze kleine handelsstad aangekomen. Hier zijn we aangemeerd aan de kade die gereserveerd is voor de meest rijke kooplieden. Het kost ons 1 kroon per dag, maar we hebben een hele hoop werk bespaard en alles werd voor ons geregeld. Het onderzoek over de aanval van de mutanten en de legalisering van het tijdelijke bezit van de boot zal enkele dagen duren. Tot die tijd worden we geadviseerd om de wol niet te verkopen. Dus we moeten gewoon afwachten.
Het is ons gelukt om de diensten van een hele goede arts te krijgen, .. heel duur, maar in alle oprechtheid voelen we ons al veel beter. Tussentijds heeft Hubert op de boot een beetje geld en diverse wapens gevonden en we hebben besloten om Renata in dienst te nemen. Ze is blij met ons aanbod …en vooral van de liefdevolle aandacht van Ugo en Hubert.

Derde dag in Weissbruck….de tijd verstrijkt terwijl we doktersbezoeken afleggen, nieuwe nette kleren kopen (op dit moment zien we er niet uit!), de noodzakelijke rust nemen en onderhoudswerken aan de boot plegen. Ondertussen komen nieuwe schepen in de haven aan, waaronder één uit Bretonnia, ongelooflijk groot en rijkelijk versierd. We zijn getuige van het lossen van waren, die kostbare boeken blijken te zijn. De koper is een oude man met lang haar en een angstaanjagend uiterlijk (het blijkt dat hij een krachtige tovenaar is die net buiten de stad woont). Van handel begrijpen we niet veel, maar het is duidelijk dat het gaat over een gigantische som geld.
Ik heb bij apotheker Wiera Klawestun de inhoud van de 2 flessen die ik had gevonden laten onderzoeken. Het is de moeite geweest, want in een zit een heel goed en waardevol genezingsdrankje en in de andere een rookmaker.
We hebben gehoord dat twee zeilers zijn verdwenen, maar het lijkt dat zulke dingen vaak gebeuren en niemand maakt zich er druk over, zelfs niet als het lichaam van één van hen dood wordt gevonden.

Comments

Ariolan

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.