Warhammer: Enemy Within the Eusterpark !

De Strijd bij de Rode schuur.

07B- Uit het Dagboek van Fridhelm

We vonden zonder veel moeite de schuur, ca. een uur lopen van de stad, op een heuvel in het midden van een gecultiveerd veld. Aan de voorzijde van de hoofdingang op een hooistapel merkten we een man op die een dutje aan het doen was. Hubbert probeerde in de schuur te sluipen zonder te worden gehoord, maar de man werd wakker en begon te schreeuwen. Toen hij besefte dat hij omringd was begon hij te stotteren en om clementie te vragen. We deden ons best om hem te kalmeren, maar die idioot wilde niet luisteren, dus Hubbert (die al moe van die vent was) forceerde de deur van de schuur en stormde met Fritz naar binnen.
Daarna alles is vrij snel gebeurd; plotseling hoorden we Hubbert schreeuwen dat hij door een pijl was getroffen, de man op de hooistapel profiteerde van het moment om zijn zwaard te trekken en in een oogwenk waren Ugo, Wilhelm en ik tegen hem aan te vechten. Het lukte Wilhelm om hem serieus te verwonden, maar tot onze grote verbazing stond de man op en rende op volle snelheid weg.
Terwijl de gewonde Hubbert de schuur verliet, rende Fritz na een moment van verwarring naar binnen en lukte het hem om naar de bovenverdieping van de schuur te klimmen en met een harde slag een van de tegenstanders direct te doden. Licht gewond door een pijl rende hij woest naar een andere tegenstander die de boog had. Fritz werd weer geraakt door een pijl, maar die roekeloze broer van mij bleef aanvallen ook toen een tweede gewapende man verscheen. Gelukkig kwamen Ugo en Wilhelm te hulp en op het zelfde moment zag ik Hubbert de schuur binnenlopen, gewapend met dat vreselijke ding…de BLUNDERBUS…Met een duivelse glimlach op zijn gezicht schreeuwde hij: LIGGEN !!!!! En dan BAAAAM!!!!
Alles was gehuld in een witte wolk van rook en toen de rook verdwenen was zag ik dat de muur van de schuur doorzeefd was met kogels en rood was van bloed. Een van de mannen lag tegen de muur met zijn hoofd open als een watermeloen, met stukken van de hersenen en vlees overal verspreid, terwijl zijn andere metgezel op de grond lag en zijn laatste adem uitblies. Helaas werd ook onze jonge Wilhelm werd getroffen door een paar kogels, maar gelukkig waren de wonden niet ernstig.
Fritz vond Wiera vastgebonden in de schuur, lichtgewond en doodsbang, maar wel in leven. We keerden zonder problemen terug naar het huis van de dokter die onze terugkeer met grote vreugde verwelkomde. Het nieuws van onze onderneming had zich snel verspreid in Weissbruck en de bewoners verwelkomden ons met kreten van vreugde en zelfs de commandant van de stadsmilitie feliciteert ons. We gaven de kist terug aan Wiera (die sinds de bevrijding niet gestopt was met ons te bedanken) en nadat de dokter onze gewonde had verzorgd (en weigerde om ervoor betaald te worden), liepen we terug naar onze boot, waar Renata, zich bewust van het gebeurde, ons beloonde met een heerlijk diner.

Comments

mauriziopurcaro

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.